Het tehuis Nor Kharberd ligt ten zuid westen van de hoofdstad Yerevan in Armenië.

Het is voor kinderen van 6 tot 18 jaar. In 1950 begon het tehuis met de verzorging van kinderen met een beperking. Sinds 2002 is het ondergebracht bij het ministerie van Sociale Zaken. Er wonen 220 kinderen. Een kleine groep is ouder dan 18 jaar. Voor hen kan geen passende plek gevonden worden, om die reden wonen zij nog in dit tehuis.

Er werkt een medische staf, orthopedagogen, een aantal psychologen en logopediste die een opleiding hebben genoten. Het overgrote deel van het verzorgend personeel heeft geen opleiding gehad. Zij verzorgen, wassen, kleden, passen op de kinderen en helpen met het geven van eten. We hebben gezien dat al het personeel erg liefdevol met deze kinderen omgaat. Wij willen ze helpen met een scholingsprogramma. Dit is één van de activiteiten van de Stichting Asmik. Om deze scholingsprogramma’s te financieren, kunnen wij uw hulp dan ook goed gebruiken.

Daarnaast bezoeken wij samen met 2 Armeense professionals gezinnen die een kind hebben met een verstandelijke beperking. Ook hieraan wordt ondersteuning geboden.